Tävlingsregler Göteborg Cup 2024

§ 1. Arrangörer
Göteborg Cup arrangeras av Önnereds HK.

§ 2. Regler och bestämmelser
Göteborg Cup spelas efter SHF’s regler och SHF’s tävlingsbestämmelser, eventuella undantag finns här nedan.

§ 3. Spelform
Lagen indelas i grupper. Alla möter alla i en enkelserie. De två bäst placerade lagen i varje grupp går vidare till A-slutspel. Övriga går till B-slutspel. Ordningsföljden mellan lagen avgörs med vanligt poängsystem. Om två eller flera lag har samma antal poäng, avgörs ordningen enligt följande prioritering.

1) Poäng

2) Inbördes möte mellan direkt berörda lag (1 poäng, 2 målskillnad mellan direkt berörda lag, 3 mest gjorda mål mellan direkt berörda lag)

3) Målskillnad i hela gruppen

4) Flest gjorda mål i hela gruppen

5) Lottning

Oavgjorda matcher i slutspelet avgörs genom ”Sudden death”.

Sudden death startar alltid med lottning.

§ 4. Klass flickor/pojkar födda 2013/2014
De yngsta klasserna, Flickor och pojkar födda 2013 och 2014, spelas med sänkt målribba på stor plan med vanlig boll för den aktuella klassen. Speltid 2x15 minuter.

I F/P 10, födda 2014,  klasserna spelar man med 5 utespelare och målvakt.

I F/P 11, 2013,  klasserna spelar man med 6 utespelare och målvakt.

Matcherna i dessa klasser kommer att till stor del spelas på konstgräs i Prioritet Serneke Arena.

I dessa 4 klasser kommer det inte vara slutspel med utslagning, alla lag kommer att spela gruppspel med 4-5 matcher.

Enligt reglerna från Svenska Handbollsförbundet så kommer inga resultat eller tabeller att redovisas.

§ 5 . Klassindelning
Klassindelning HJ/DJ födda 2005-2007 övriga klasser är årsklasser. Speltid 2x20 minuter för juniorerna och övriga klasser 2x15 minuter.

§ 6. Åldersdispenser
Åldersdispenser ansöks hos tävlingsledningen innan turneringsstart.

§ 7. Laguppställning
Laguppställning lämnas i inloggat läge på Cupens webbsida.

§ 11. Rött kort
Efter två röda kort är spelaren avstängd nästa match.

§ 12. Protester
Alla protester och bestraffningsärenden handläggs av tävlingsjuryn. Protester skall lämnas skriftligt till närmsta tävlingssekretariat senast 15 minuter efter att berörd match avslutats. Protestavgift (500 SEK) skall erläggas samtidigt som protesten lämnas in. Protestavgiften återfås om protesten godkänns.

Övrigt

Hemmalaget börjar med boll i första halvlek och bortalaget börjar med boll i andra halvlek.