Viktig information kring årets cup.

Information Göteborg Cup 2020

Göteborg Cup 2020 kommer spelas som planerat, men på grund av de nya direktiven ifrån SHF så beh över vi gö ra en del justeringar i upplägget f ör att kunna genomföra cupen på ett så säkert sätt som möjligt.

Vänligen läs noga igenom all informationen nedan.

På grund av Covid-19 så har SHF tagit fram riktlinjer för vad som gäller för att genomföra Göteborg Cup samt andra cuper. Vi kommer följa dessa direktiv och kommer därför behöva göra justeringar jämfört med tidigare år. Vi som är ansvariga, samt alla som är med och arbetar kring Göteborg Cup kommer göra vårt yttersta, för att ni ändå skall få en så bra helg som möjligt med många fina handbollsminnen och bra matcher.

Endast symptomfria personer får befinna sig i anläggningar där turneringen genomförs. Ansvariga ledare för respektive lag ska säkerställa att alla i det egna laget har utfört självskattning före ankomst till anläggningen.

Tyvärr så kommer vi inte kunna använda konstgräsplanen i Serneke Arena pga restriktionerna om max 50 personer per hall. Detta gör att vi inte kommer kunna erbjuda spel i den yngsta klassen pojkar och flickor födda 2010. Självklart så gör vi full återbetalning till alla i dessa klasser. Kontakta oss med bankkontonummer och berört lag, så återbetalar vi snarast möjligt.

F/P 11 som är födda 2009 kommer att spelas som planerat, men i andra hallar i Göteborgsområdet. Övriga klasser planeras att spelas enligt plan.

BOENDE:

Vi kan inte längre på grund av restriktionerna erbjuda h å rdförläggning i skolsal, då detta inte g å r att genomföra på ett säkert sätt och inte uppfyller de krav som ställs fr å n myndighet och förbund i de nya riktlinjerna.

Vi har istället bokat upp ca 1.400 extra hotellbäddar på centrala belägna hotell i Göteborg. Vi erbjuder därmed de lag som önskat hårdförläggning att istället bo på hotell via våra hotellgästkort. Det innebär att alla lag som tidigare önskat hårdförläggning måste gå in i vårt cupsystem och ändra sin bokning. Naturligtvis är det helt OK att avboka sin anmälan med full återbetalning av anmälnings-avgiften fram till 2020-08-07.

Priser för gästkort hotell inklusive måltider och resor med Västtrafik:

Del i 3-4 bäddsrum: 1.750 kr/person
Del i dubbelrum: 2.050 kr/person
Enkelrum: 2.350 kr/person

SPEL:

Vi kommer att spela matcherna helt utan publik.

Eftersom endast spelare och ledare för de lag som spelar får befinna sig i hallen , så kommer vi lägga mer luft i spelschemat så att alla hinner in och ut på ett bra och säkert sätt. Detta kommer inte påverka speltiden som kommer vara samma som tidigare.

Varje lag f å r max innehålla 17 spelare och 4 ledare. Är man färre deltagare så får man inte fylla ut med föräldrar.

Observera att endast det spelande laget f å r befinna sig i hallen. Om ni har anmält 2 lag i samma klass, så f å r tyvärr inte det andra laget vara i hallen och heja på sina kompisar. Om ni är fler än 17 spelare i ett lag så måste man meddela detta till oss och då är det ok att de som inte deltar i en specifik match får sitta med på läktaren.

Inpassering- och utpassering till spelhallarna måste ske genom separata ingångar och vi kommer inte att kunna erbjuda omklädnings- eller duschmöjligheter i spelhallarna.

Kioskverksamhet kommer att kunna erbjudas i anslutning till spelhallarna, men med begränsningar avseende utbud och serveringsmöjligheter. Vi uppmanar alla deltagare att minimera kontant-hanteringen för att minska risken för smittspridning och istället betala med swish.

Domarna kommer i första hand att rekryteras ifrån närområdet och samma sjukhusområde som turneringen avgörs i.

I de klasser där handbollsklister är tillåtet, så rekommenderas besökande lag att ta med eget klisterborttagningsmedel då detta inte kommer att kunna erbjudas i hallarna på grund av smittorisken.

LIVESÄNDNING:

Då ingen publik kommer att vara till å ten under turneringen, s å kommer alla matcher att livesä ndas via Solid sport.

Här kommer man kunna köpa ett abonnemang för att se samtliga matcher i turneringen eller bara kö pa en staka matcher om man hellre önskar det.

Mer information avseende detta kommer n ärmare cupstart på vår cupsida.

MAT:

Under ungdomshelgen kommer vi inte kunna utnyttja skolmatsal eftersom det inte är tillåtet enligt de nya direktiven vi fått.

Vi kommer därför att istället erbjuda portionsförpackad mat, som varje lag hämtar ut själva på anvisad plats. Detta gäller lunch och middag då frukost ä ts p å respektive hotell.

Lägg märke till att detta inte gäller junior/seniorhelgen. Juniorerna äter på Oscars lunchrestaurang och vi å terkommer med plats för seniorlagen.

ÖVRIGT:

Då nöjesparken Liseberg inte fått öppna ännu i år, så kommer med största sannolikhet möjligheten för cupdeltagare att likt tidigare år köpa rabatterade entré- och åkpass att utgå.

Information för lag som bokat hårdförläggning

Ni som har bokat hårdförläggning kommer alltså att behöva boka hotell istället om ni vill medverka i cupen. Detta innebär en ökad kostnad, då det tyvärr är dyrare med boende på hotell men vi hoppas att ni väljer att komma ändå.

Ni måste snarast möjligt och absolut senast den 7 aug ändra till önskat hotellboende i Er anmälan via cupsidan och ta kontakt med oss så vi vet att ni kommer, eftersom vi har en hel del lag på vår väntelista som vill vara med.

De hotellalternativ som ni har att välja på är Hotel Europa, Hotell Opalen och Hotell Backadal. Hotell Backadal passar bäst för klasserna F/P 07 och XX som kommer att spela gruppspel och slutspel i Lillekärrshallen & Kärra Sporthall.

Priser för gästkort hotell inklusive måltider och resor med Västtrafik:

Del i 3-4 bäddsrum: 1.750 kr/person
Del i dubbelrum: 2.050 kr/person
Enkelrum: 2.350 kr/person

Som vi nämnt tidigare så har vi bokat upp extra platser på dessa hotell, men det är begränsat med platser, så ju tidigare ni bokar desto större chans är det att ni får ett boende.

Vi kommer självklart försöka hjälpa alla som vill att hitta nytt boende.

Om ni pga av de ändringar som detta innebär inte vill eller har möjlighet att komma så ber vi Er att meddela oss detta via Cupsidan snarast möjligt och absolut senast den 7 aug för att få full återbetalning av anmälningsavgiften.

Information till lag som redan har boende på hotell

För er kommer detta inte innebära så stora förändringarna när det gäller mat och boende. Ni påverkas endast av de ändringar som gäller kring matcherna och vistelsen i och runt hallen. Maten kommer att serveras i portionsförpackning istället för i skolmatsal även för Er.

Känner ni att ni ändå inte vill eller har möjlighet att delta så måste ni meddela detta senast den 7 aug för att få full återbetalning.

Vi följer löpande utvecklingen kring Covid-19 och skulle det komma nya direktiv så kommer vi ut med den informationen så fort som möjligt.

Ytterligare information kring vad som gäller kring matcher mm. kommer efter den 7 aug.

Vi i Göteborg Cup-organisationen är taggade och ser fram emot att äntligen kunna genomföra vår cup och kunna erbjuda bra handboll till alla barn och ungdomar.

Lars Berntsson
Göteborg Cup 2020